8 Şubat 2016 Pazartesi

Çocuklar İçin Siyaset


Çocuk, genç, yetişkin herkes için, keyifle öğrenmek için Doğan Egmont'tan: Genç Bilgi Serisi.

Siyasetin “insanların mutluluğunu sağlamanın bir aracı” olduğunu göstermek için hazırlanan Genç Bilgi:Siyaset; ideoloji,devlet,hükümet sistemleri,siyasi partiler, seçimler,kamuoyu ve propaganda gibi konuları,şarkılarla,testlerle,oyunlarla, düşünerek ve eğlenerek öğretiyor!

“Siyaset fizikten daha zordur,” demiş Albert Einstein ama bu kitap,siyasetin “insanların mutluluğunu sağlamanın bir aracı” olduğunu ve keyifle öğrenilebileceğini göstermek için hazırlandı.

“Yazar, önemli bir işe soyunarak bir ilki gerçekleştirmiş. Sadece ‘çocuk’ ve ‘genç’lerin değil, meraklı ‘büyük’lerin de faydalanabileceği siyasetin esas meselelerine temas eden, iyi yazılmış, eğlenceli bir kitap.”Prof.Dr. Tanel Demirel, Çankaya Üniversitesi


Yazar Prof.Dr.Süleyman İnan,1994’te Marmara Üniversitesi’nde Tarih eğitimini bitirdi. Siyasi tarih ve tarih formasyonu alanlarındaki lisansüstü eğitimlerini tamamladıktan sonra kariyerini sürdürdüğü Pamukkale Üniversitesi’nde 2013’te profesör oldu. Halen Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan İnan’ın, Türkiye’nin yakın tarihi, tarih yöntemi ve biyografi üzerine yayımlanmış kitap ve makaleleri vardır.

İnan, öğrencilik hayatı boyunca sosyal alan derslerini hep sevmişti ama yine de okulda verilen bu sosyal alan derslerinin daha iyi olabileceğine inandı. Üniversitede ve sonraki akademik kariyerinde bunu dert edinip çözüm aradı. Geçen zamanda bir çok formasyon seminerinde nasıl tarih/sosyal bilgiler eğitimi verilebileceğini kendi deneyimlerini de katarak anlattı durdu. Ortaokula giden kızı Ceyda bir televizyon haberi karşısında oflayarak “Baba, bu siyaseti de kim çıkarmış böyle!” yakınması üzerine karar verdi: Çocuklar ve gençler için de yazmalıydı.

Süleyman İnan, yeniden sorgulayarak, “Şimdi çocuk olsaydım ne düşünür, bunu nasıl anlardım,” diye düşünerek kitabı yazdı. İşte bu nedenle, Siyaset, “Genç Bilgi” serisinin ilk kitabı olarak, üstelik literatürde ilk defa denenen özgün bir konseptle hazırlandı. Gündelik siyasetten uzak, siyaset biliminin temel konularına giren klavuz bir kitap olan Siyaset, demokrasinin cumhuriyetten farkını, hükümet sistemi ile devlet yapısı arasındaki ilişkiyi; ideoloji, kamuoyu, siyasi parti ve seçimlerle ilgili bilgileri anlamlı görsellerle destekleyerek oldukça yalın ve esprili anlatımla sunmaktadır. Kitap çocuk, genç ve yetişkinlerin keyifle okuyacağı bir çalışmadır. Pedagojik amacı ise, siyasetin insanların mutluluğunu sağlamanın bir aracı olduğunu göstermektir.

Satın almak için http://www.dr.com.tr/Kitap/Genc-Bilgi-Siyaset/Suleyman-Inan/Cocuk-ve-Genclik/Genclik-10-Yas/Roman-Oyku/urunno=0000000679023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder